AMSTERDAM - Twee meisjes zijn maandag aangehouden, nadat de politie beelden van een vechtpartij op de website YouTube had gezien. De twee hadden twee leeftijdsgenootjes mishandeld in Eindhoven.

De mishandeling, waarbij werd geschopt en geslagen, vond op woensdag 1 juli plaats op de Roostenlaan in de buurt van de manege.

Een aantal toekijkende jongeren filmden het voorval; de beelden werden op YouTube gezet. Te zien is onder meer hoe veel jongeren de meisjes gadeslaan. Het filmpje is inmiddels offline.

Geen aangifte

De slachtoffers hebben geen aangifte gedaan, maar op de beelden is duidelijk te zien wat er gebeurt. Hierop besloot justitie dat het 13-jarige en het 14-jarige meisje uit Eindhoven moesten worden aangehouden.

Het 13-jarige meisje werd maandagochtend rond 09.30 uur in haar woning aangehouden; de 14-jarige werd rond 13.15 uur aangehouden nadat zij zich op het politiebureau meldde.

Onderzoek

Beiden zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De verdachten en de slachtoffers bleken elkaar te kennen.

De politie sluit niet uit dat nog meer tieners worden aangehouden, omdat op de beelden is te zien dat meer jongeren deelnemen aan de mishandeling.

Ook zijn er aanwijzingen dat er via internet afspraken waren gemaakt om te gaan vechten op de bewuste plaats.