AMSTERDAM – Onderzoek Gerardo Revereigo heeft software ontwikkeld waarmee, met behulp van gps, het verkeersgedrag geanalyseerd kan worden. Zo meldt Tweakers.net

Hiermee zouden automobilisten met hun eigen rijstijl geconfronteerd worden en kan daarmee de verkeersveiligheid worden verbeterd, aldus de website.

Mogelijk is de software ook interessant voor verzekeraars.

Snelheid en acceleratie

Het programma, wat kosteloos verkrijgbaar moet worden, legt met behulp van gps het traject tot in detail vast. Ook worden snelheid en acceleratie continu opgeslagen.

Tijdens de rit maakt het programma vervolgens schema’s van de verzamelde data. De schema’s worden in 3D op de route weergegeven en een rode kleur wijst dan bijvoorbeeld op een verhoogd risico op een ongeluk.

Rijlessen

Revereigo oppert dat ook beginnende bestuurders kunnen leren van de software. Zo zouden instructeurs en leerlingen die rijlessen volgen na de les de rit kunnen analyseren.

De onderzoeker zou al toenadering zoeken met autofabrikanten om zijn software zo snel mogelijk geïntegreerd te krijgen in navigatieapparatuur van nieuwe auto’s.