AMSTERDAM - Huizenwebsite Funda gaat alle woningen die particulieren er zonder tussenkomst van een makelaar op hebben gezet verwijderen.

Sinds enkele dagen bood een andere website de mogelijkheid om een woning voor 99 euro op de site te zetten, een schijntje ten opzichte van de gebruikelijke honderden of duizenden euro's makelaarskosten, schrijft De Telegraaf.

Volgens makelaarsvereniging NVM, dat Funda beheert, is het niet de bedoeling dat er huizenadvertenties worden geplaatst op de populaire huizensite. De site is bedoeld als verlengstuk van NVM-makelaars.

Minimale dienstverlening

De makelaars die de website beheren die particulieren op Funda zet, zijn aangesloten bij een andere makelaarsvereniging. Leden van die LMV mogen ook woningen op Funda zetten, mits er tenminste sprake is van een minimale dienstverlening door een makelaar, zoals prijsbepaling of onderhandeling, laat NVM in de krant weten.

Die extra dienstverlening rechtvaardigt ook het verschil in prijs tussen de 99 euro van de Funda-verstoorders en een reguliere makelaar.