AMSTERDAM - Facebook is zo'n 6,5 miljard dollar waard. Dat volgt uit de prijs die het Russische Digital Sky Technologies betaalt voor ruim 1,5 procent van de aandelen in de netwerksite.

De investeerder kocht eerder al 1,96 procent van de aandelen in Facebook, en heeft zijn belang in de site nu uitgebreid tot 3,5 procent. Per aandeel tellen de Russen 14,77 dollar neer, zo meldt persbureau Reuters.

Het Russische bedrijf betaalde voor zijn eerdere belang 200 miljoen dollar. Daarmee kwam de totale waarde van Facebook neer op zo'n 10 miljard dollar. De nieuwe waardering ligt dus aanzienlijk lager. Toch is het een hoger bedrag dan de vijf miljard dollar waar beleggers op Wall Street van uitgaan.

Facebook maakt het laatste jaar een sterke groei door. Met meer dan 200 miljoen gebruikers passeerde de dienst MySpace inmiddels als populairste netwerksite.

Microsoft

In 2007 betaalde Microsoft 240 miljoen dollar voor een belang van slechts 1,6 procent in het sociale netwerk. Op basis van die aankoop zou Facebook zelfs 15 miljard dollar waard zijn. Analisten noemden dat bedrag echter sterk overdreven.

Dat leken de oprichters van het bedrijf zelf ook te vinden: in februari bleek uit rechtbankdocumenten dat Facebook zijn aandelen zelf waardeert op 8,88 dollar, wat neerkomt op 3,7 miljard voor de hele onderneming.

Facebook is niet beursgenoteerd, waardoor de werkelijke waarde van het bedrijf niet precies is vast te stellen.