AMSTERDAM - In Duitsland hebben al meer dan 30.000 mensen een online petitie ondertekend die de regering vraagt om een wetsvoorstel over games te herzien.

Een maand geleden stelden enkele ministers voor om in Duitsland alle gewelddadige games aan banden te leggen.

Met het verzoek wil de regering zogenaamde 'Killerspiele' tegengaan, omdat die spellen de remmingen van mensen zouden verminderen.

De ministers pleiten voor een verbod op de productie en distributie van deze games.

Schietpartij

Het voorstel werd ingediend naar aanleiding van de dodelijke schietpartij op een Duitse middelbare school. De dader zou een fervent gamer zijn, die een fan was van schietspellen.

Het wetsvoorstel zou nog voor de landelijke verkiezingen in september moeten worden aangenomen.

Protest

Duitse gamers zijn daarom de afgelopen dagen de straat op gegaan om tegen de wet te protesteren. Inmiddels hebben zij ook een online petitie opgesteld.

Als die petitie binnen drie weken door minstens 50.000 mensen wordt ondertekend, zal er een publieke hoorzitting plaatsvinden, waarin de gameliefhebbers hun zaak mogen verdedigen.

Dusver ziet het er gunstig uit voor onze gamende Oosterburen. Binnen enkele dagen hebben de demonstranten al meer dan 30.000 digitale handtekeningen verzameld. Als het protest zo blijft verlopen, is het waarschijnlijk dat de hoorzitting over het wetsvoorstel doorgaat.