SEOUL - Websites van de Zuid-Koreaanse overheid zijn de afgelopen dagen aangevallen, zo waarschuwden de autoriteiten woensdag.

Mogelijk worden de aanvallen uitgevoerd vanuit Noord-Korea. De internetpagina's van het presidentiële kantoor, het ministerie van Defensie en de Nationale Assemblee zijn aangevallen door kwaadaardige software.

Door de overvloed aan dataverkeer hadden de servers moeite het normale internetverkeer op gang te houden.

Geen schade

Volgens het kantoor van de president heeft de aanval geen schade aangericht, omdat de belangrijkste documenten op een intern netwerk staan dat niet verbonden is met internet. Alleen de website raakte vertraagd en sommige delen afgesloten.

Door de aanval is online winkelen vanuit Zuid-Korea woensdag lastig. Ook kunnen vanuit het Aziatische land Amerikaanse overheidssites niet bereikt worden.

Pentagon

Cyberaanvallen komen de laatste jaren steeds vaker voor. Het Amerikaanse Pentagon heeft recent een speciale legereenheid opgezet die vanaf oktober deze aanvallen moet tegengaan.

Ook in Europa wordt gewerkt aan bewapening tegen digitale aanvallen. Twee jaar geleden kwamen websites in Estland zwaar onder vuur te liggen. Daarop besloot de NAVO prioriteit te maken van de aanpak van cyberaanvallen.