DEN HAAG - Minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) is vrijdag veel te laat op zijn eigen Twitterfeestje verschenen dat hij op het ministerie had georganiseerd.

Terwijl de honderd genodigden in een zaal op hem wachtten, berichtte de minister op zijn Twitterpagina dat de vergadering van het kabinet uitliep. Uiteindelijk verliet de minister het kabinetsberaad nog voordat dit afgelopen was.

''Hef alvast het glas, ik kom er zo aan'', was zijn boodschap terwijl hij de Trêveszaal verliet. ''Tssk. Sterallures'', reageerde een volger die al een half uur wachtte. Een ander had genoeg van het gezeur: ''Wij zijn er toch?''

Ministerraad

Na zijn aankomst gaf de minister nog eens kritiek op Kamervoorzitter Gerdi Verbeet die Twitteren in de Tweede Kamer wil verbieden en memoreerde hij nog maar eens hoe hij op zijn vingers was getikt voor het 'twitteren' van een foto uit de ministerraad.

Uitleggen

Verhagen begon ongeveer een jaar geleden als eerste minister een Twitterpagina om mensen zijn werk uit te leggen en zijn beleid ''dichter bij de mens te brengen''. Inmiddels heeft hij zo'n 17 duizend volgers. Verhagen is vooralsnog de enige minister die echt via de korte berichten van 140 tekens met zijn volgers communiceert.