AMSTERDAM - Technologie wordt steeds belangrijker in de mode. Daarom presenteert 5 Days Off, het Amsterdamse electrofestival, in samenwerking met het Nederlands Instituut voor Mediakunst (NIMK) het programma ‘wearable Technology‘.

Deze tentoonstelling 'Wearable Technology – Powered Art and Fashion Design' presenteert de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van technologie en mode. Kleding gaat volgens deze expositie een steeds belangrijkere rol spelen in ons sociale leven en onze interactie met anderen. 

Dit wordt onder andere bereikt door het naadloos invoegen van elektronica in textiel. Zo presenteerde Philips onlangs nog een shirt dat emoties simuleert.

Google ring

Tijdens de expositie laat Jacket Antics twee kledingstukken zien die op een speciaal LED-gedeelte teksten over de rug hebben lopen. Als dragers elkaars hand vasthouden ontstaat er een derde tekst die van de ene rug over de andere loopt.

Ook is er een Vanity Ring te zien. De maker ervan liet zich inspireren door Google als statussymbool. De ring laat zien hoeveel hits je hebt op Google.

NIMK

Van 15-07-2009 t/m 19-07-2009 presenteert het NIMK de tentoonstelling en vinden er gesprekken met kunstenaars en ontwerpers plaats.