CAPELLE A/D IJSSEL - De Free Record Shop stapt in de telefonie- en internetmarkt. Via het bedrijfsonderdeel Freetel.nlbiedt de muziekwinkel vanaf donderdag vaste telefonie en toegang tot het internet. "Over een jaar zijn we de tweede of derde speler op de markt met ongeveer 100.000 klanten", stelde donderdag Free Record Shop directeur H. Breukhoven.

"KPN heeft er een grote concurrent bij", aldus Breukhoven. Freetel.nl biedt de telefonie echter wel aan op het netwerk van de 'concurrent'. "Tuurlijk, het netwerk van KPN ligt er al, het is onzin om daar geen gebruik van te maken", aldus Breukhoven. "Maar we hebben niets met KPN te maken omdat we de telefoontikken inkopen bij telecombedrijf Worldcom."

Veel succes

Het telecomconcern wenst Freetel.nl in een reactie "veel succes". "We willen bij alle consumenten echter wel benadrukken om eerst goed hun belgedrag te analyseren voordat ze een keuze maken via welk bedrijf ze gaan bellen." De woordvoerster van KPN vindt het voorbarig om iets over de ambitieuze groeiplannen van Freetel.nl te zeggen. "Maar we zijn niet bang."

De telefoontarieven van Freetel.nl liggen volgens Breukhoven onder die van Tele2. "Dat geldt voor zowel nationaal als internationaal bellen en internetten." Tele2 staat in de markt bekend als een van de goedkopere aanbieders. De prijzen ontlopen elkaar niet zo veel. Voor een gesprek binnen de regio in de piekuren wordt bij Freetel.nl per minuut 2,24 cent betaald, bij Tele2 ligt dat tarief tussen de 2,5 en 2,3 cent.

Freetel.nl zet daartegenover iedere maand een uur gratis bellen en half uur gratis internetten. "En we geven geen geld uit aan dure reclames op tv. Alle advertenties gaan via de Free Record Shop winkels."