UTRECHT - De website www.kleinkindonbereikbaar.nl moet de gegevens van een ouderpaar en hun twee kinderen van de site verwijderen. Dat eiste advocaat E. Osinga donderdag tijdens een kort geding voor de rechtbank in Utrecht.

Op de site kunnen grootouders foto's en gegevens plaatsen van hun kleinkinderen, met wie zij geen contact hebben. Volgens de eisers wordt echter een inbreuk gemaakt op hun privacy, omdat de namen, geboortedata en woonplaats van hun kinderen op de website worden vermeld.

De webbeheerder van de site, R. Rijke, stelt dat hij niet verantwoordelijk is voor het plaatsen van de gegevens. Die worden gepubliceerd door de grootouders die van de site gebruikmaken, voerde hij aan.

Ideële motieven

Rijke, die zelf een ontvoerd kleinkind heeft, wil uit ideële motieven kleinkinderen en hun opa's en oma's een mogelijkheid bieden met elkaar in contact te komen.

Volgens raadsman Osinga is dat idee op zich ''sympathiek''. Naar zijn mening schiet de site zijn doel echter voorbij door openbaring van de gegevens.

Dorpsgenote

Zijn cliënte vertelde donderdag dat haar jonge kinderen naar aanleiding van de site inmiddels al door dorpsgenoten waren aangesproken over de kwestie met hun grootouders.

De rechter doet uitspraak op 3 juli.