AMSTERDAM - Een nieuwe versie van de software voor Apples iPhone is sinds woensdagavond Nederlandse tijd beschikbaar. De eerste uren konden de servers van Apple de massale belangstelling niet verwerken.

Honderdduizenden gebruikers probeerden toen tegelijkertijd de langverwachte update te downloaden en installeren. De nieuwe versie brengt langverwachte functionaliteit naar het toestel, zoals de mogelijkheid om te kopiëren of knippen en plakken, en het versturen en ontvangen van MMS-berichten.

Activatie

Voor veel iPhone-bezitters werd de update een frustrerende oefening in geduld. Doorgaans lukte het uiteindelijk nog wel om de update van 230 MB te downloaden. Om die daadwerkelijk te installeren, moest de iPhone echter geactiveerd worden via een server van Apple. Die kon de massale belangstelling niet aan, en was daardoor uren onbereikbaar.

Het is niet voor het eerst dat Apples servers bezwijken onder de grote toeloop van iPhone-gebruikers. Ook bij de vorige grote update, die tegelijkertijd met een nieuwe versie van het toestel werd geïntroduceerd, klapte het systeem er uit.

Apple verspreidt update voor iPhone