AMSTERDAM - De digitale uitgever Ilse Media geeft het gebruikersrecht van de domeinnaam Ilse.nl terug aan de oprichters van de site.

Zij willen de website, die in de jaren negentig lange tijd de populairste site van Nederland was, nieuw leven inblazen.

Het in 1995 opgerichte Ilse Media is onder meer eigenaar van populaire sites als startpagina.nl, NU.nl en schoolbank.nl. De website Ilse.nl leidt echter al enige tijd een zieltogend bestaan.

Licentie

De oprichters die de domeinnaam nu in licentie krijgen van het moederconcern, Merien ten Houten en Robert Klep, willen van de site een nieuwe internetportal maken, die mensen de weg wijst op internet in Nederland.

''Ilse.nl verdient het om vernieuwd te worden'', aldus de oprichters. ''Het is een prima merk dat nog steeds een goede klank heeft bij internetgebruikers in Nederland.''

Slimmer

Merien ten Houten wil nog niet veel kwijt over de nieuwe dienst. Wel laat hij weten dat het geen traditionele zoekmachine zal worden. "Google doet dat heel goed, en wij doen dat niet beter."

Het nieuwe Ilse.nl gaat meedenken met de gebruiker. Door te proberen te begrijpen wat een bezoeker precies wil weten, moet de site relevantere resultaten opleveren.

De nieuwe site moet volgens Ten Houten "ergens in het najaar" van start gaan.