AMSTERDAM - Onderzoekers van beveiligingsbedrijf PC Tools waarschuwen voor spam die gericht is op het WK Voetbal in 2010.

Het bedrijf heeft nu al de eerste 'phishing'-aanvallen die zijn gericht op het WK Voetbal gesignaleerd. Bij phishing gebruiken criminelen het internet om persoonlijke informatie van derden in hun bezit te krijgen.

De phisingberichten die zijn gericht op het WK Voetbal bevatten volgens PC Tools bijlagen met kwaadaardige software of ze verwijzen naar frauduleuze sites die zich voordoen als officiële WK Voetbal-sites.

Stijging

Aangezien de kwalificatiewedstrijden in volle gang zijn, acht het beveiligingsbedrijf het zeer waarschijnlijk dat er meer van dit soort berichten verschijnen. De onderzoekers verwachten dat de aanvallen zelfs groter zullen zijn dan voorgaande jaren en waarschuwen dat deze trend drastisch uit de hand kan lopen.

Tijdens het vorige WK Voetbal nam het aantal internetaanvallen toe met 40 procent en in 2008 werden gemiddeld 4615 phishinghosts per maand ontdekt, een stijging van 66 procent ten opzichte van vorig jaar.