PARIJS - France Telecom wil Orange (mobiele telefonie) geheel inlijven. Het Franse telecomconcern maakte maandag bekend een bod van 6 miljard à 7 miljard euro uit te brengen op de 13,8 procent van de aandelen Orange die het nog niet in handen heeft.

Het bod is in aandelen. France Telecom heeft 11 eigen aandelen over voor 25 aandelen Orange. Het concern liet weten dat dat bod ongeveer 21 procent hoger is dan de gemiddelde koers van Orange van de afgelopen drie maanden. In het eerste uur van de handel op de effectenbeurs van Parijs kan er niet gehandeld worden in de aandelen van beide ondernemingen.

Het Franse telecomconcern liet maandag tevens weten dat het in de eerste helft van dit jaar een nettowinst heeft behaald van 2,52 miljard euro. In de eerste helft van vorig jaar leed de onderneming nog een verlies van 12,18 miljard euro als gevolg van grote afschrijvingen.

Schuldenlast

De schuldenlast werd een stuk lichter. Eind juni had France Telecom verplichtingen van in totaal 49,3 miljard euro tegen 68 miljard euro eind vorig jaar. In juli had het concern in voorlopige cijfers laten weten dat de winst voor rente, belastingen en afschrijvingen in de eerste zes maanden is gestegen met bijna 24 procent tot 8,49 miljard euro. De omzet nam toe met 1,7 procent tot ,85 miljard euro.