AMSTERDAM - Het wordt wellicht binnenkort mogelijk om programma's van de BBC ook buiten het Verenigd Koninkrijk via internet te bekijken. De Britse publieke omroep zou daarover in gesprek zijn met Google.

Dat melden Britse media. Met de iPlayer kunnen Britten programma's van de BBC op ieder gewenst moment via internet downloaden en bekijken. De shows zijn tot een maand na uitzending beschikbaar.

De dienst is op dit moment echter alleen beschikbaar voor Britse internetters. Internationale distributie van de uitzendingen is onder meer vanwege rechtenkwesties lastig. Bovendien heeft de BBC een succesvolle commerciële poot, die programma's van de publieke omroep in het buitenland exploiteert.

Youtube

Toch zou de BBC samen met Google de mogelijkheden onderzoeken om een internationale versie van de iPlayer uit te brengen. Daarbij zou een belangrijke rol zijn weggelegd voor Youtube, de videosite van Google.

De BBC heeft op Youtube al verschillende kanalen. Daarop zijn voor bezoekers buiten het Verenigd Koninkrijk echter alleen korte clips te bekijken.

Ook zijn veel BBC-programma's te koop in de videoafdeling van Apples online winkel iTunes. Die is echter in grote delen van de wereld, waaronder Nederland, niet toegankelijk.