AMSTERDAM - Door een technische storing bij T-Mobile kregen mobiele bellers vrijdagavond regelmatig onbekende mensen aan de lijn. Omstreeks half elf waren de problemen verholpen. Dat heeft een woordvoerster van T-Mobile vrijdag gemeld.

Het T-Mobile netwerk in het zuiden van Nederland en de omgeving van Rotterdam kampte met verbindingsproblemen.

"Als persoon A naar persoon B wil bellen kan hij persoon C aan de telefoon krijgen", aldus de woordvoerder van T-mobile.

Volgens de provider is het slechts kleinschalig, lang niet iedereen zou problemen hebben met bellen. "Bovendien is sms'en en data verzenden gewoon mogelijk."

Oorzaak

De oorzaak van de storing is nog niet bekend. ''Er wordt met man en macht aan gewerkt om de oorzaak te achterhalen en de problemen op te lossen'', aldus de woordvoerder.

Er zijn meldingen binnengekomen uit de omgeving van Rotterdam en uit Brabant. De woordvoerder sloot niet uit dat ook bellers in Zeeland met het probleem te maken krijgen. Uit Limburg zijn geen meldingen ontvangen.

Vodafone

Ook bij Vodafone zijn er vrijdagavond problemen opgetreden. In Noord-Holland kan het gebeuren dat mobiele gebruikers geen verbinding krijgen en niet gebeld kunnen worden.

"Het betreft vooral de kop van Noord-Holland en het gebied ten westen van Amsterdam", licht een woordvoerder toe. Vodafone hoopt de storing vannacht op te lossen.

Voor zover bekend bestaat er geen verband tussen de storing bij T-Mobile en Vodafone.