AMSTERDAM - Internetbedrijf Yahoo praat nog steeds 'een beetje' met Microsoft over samenwerking of een gehele of gedeeltelijke overname.

Dat heeft topvrouw Carol Schwartz van Yahoo woensdag gezegd op een conferentie die werd georganiseerd door de Wall Street Journal.

De twee technologiebedrijven zijn al anderhalf jaar verwikkeld in een moeizame flirt. In 2008 trachtte Microsoft Yahoo over te nemen, maar de toenmalige leiding van de internetonderneming vond een bod van ruim 47 miljard dollar te laag.

Het noodlijdende Yahoo zocht vervolgens samenwerking met concurrent Google, maar die stuitte op bezwaren van de Amerikaanse mededingingsautoriteiten.

Toenadering

Het debacle kostte toenmalig topman Jerry Yang van Yahoo de kop. Onder zijn opvolger Schwartz is weer sprake van voorzichtige toenadering tot Microsoft.

Microsoft zou vooral geïnteresseerd zijn in de zoekmachine van Yahoo. Die is met een marktaandeel van zo'n 20 procent in de Verenigde Staten weliswaar veel kleiner dan Google, maar wel een stuk groter dan Microsofts eigen Live Search.

Briefjes

"Als er scheepsladingen met geld en goede technologie beschikbaar zijn, zouden we tot zaken kunnen komen", zei Schwartz desgevraagd. Volgens haar is er nog "een klein beetje" sprake van gesprekken tussen de twee bedrijven. Ze grapte dat ze briefjes in de tas zou stoppen van Microsoft-topman Steve Ballmer, die ook op de conferentie aanwezig was.