AMSTERDAM - De gameindustrie moet rekening gaan houden met Apple. Het bedrijf kan een zeer grote speler op het gebied van nieuwe game-hardware worden.

Dat voorspelt topman Yves Guillemot van gameontwikkelaar Ubisoft. “Er is een nieuwkomer in deze business en dat is Apple met hun iPhone”, zei hij volgens gamesite Kotaku bij de presentatie van de jaarcijfers. "Wij denken echter dat het daar niet mee zal eindigen.”

Verder zei Guillemot dat de gameindustrie in zijn geheel een groei zal doormaken en dat er volgens hem meer mensen met gaming aan de slag zullen gaan.

Generatie

“En wat de volgende generatie consoles betreft kunnen we nog geen duidelijke datum geven, maar wel zien we dat er met veel energie gewerkt wordt om de consoles te verbeteren. We zijn reeds bezig met het produceren van elementen die in deze volgende generatie zullen terugkomen", aldus Guillemot.

“Je zag eerder al de nieuwe interface van de WiiMote en ook van de DS met zijn stylus. Wat de toekomst betreft verwachten wij van hun ook grote aankondigingen op het gebied van nieuwe interfaces.”