AMSTERDAM - Justitie in de Verenigde Staten eist drie jaar celstraf voor een vrouw uit de staat Missouri, die een 13-jarig buurmeisje op MySpace tot zelfmoord dreef.

Drew Lori maakte op de vriendensite een nepprofiel aan voor de fictieve 13-jarige jongen Josh, om online met haar buurmeisje Megan Meier te flirten.

Na verloop van tijd maakte 'Josh' een einde aan de virtuele relatie met de boodschap dat 'de wereld beter af zou zijn zonder [haar]'. Korte tijd later verhing Meier zich.

Babysitter

De pesterij zou een vergelding zijn voor een eerdere onaardige behandeling door Megan van Drews dochter. Die dochter en een nu 20-jarige babysitter waren ook bij de pesterijen betrokken. Lori (49) ontkent de 'fatale' boodschap te hebben verstuurd.

Computerfraude

De aanklager houdt Lori niet verantwoordelijk voor de dood van haar buurmeisje. Wel wordt ze verdacht van computerfraude, omdat het aanmaken van een vals profiel in strijd is met de voorwaarden van MySpace. Daarvoor kan ze maximaal drie jaar cel krijgen, en een boete die oploopt tot 300 duizend dollar.

De reclasseringambtenaar vindt dat overdreven. Volgens hem zou de rechter kunnen volstaan met een boete van 5000 dollar en een proeftijd van eenjaar, waarin ze niet opnieuw over de schreef mag gaan.