AMSTERDAM - Een innig zoenend stelletje op het Singel in Amsterdam is het meest opvallende beeld op de Nederlandse editie van Google Street View.

Dat vinden althans de bezoekers van Street View Nederland, een website die zich toelegt op het verzamelen van opmerkelijke foto's die via de dienst te vinden zijn. De site hield een verkiezing onder zijn bezoekers.

Street View

Street View, dat in Nederland sinds enkele maanden beschikbaar is in Amsterdam, Rotterdam en Groningen, laat gebruikers op een plattegrond van Google rondkijken vanaf straatniveau. Het bedrijf heeft daartoe vrijwel alle straten in de drie steden meter voor meter gefotografeerd. Andere plaatsen in Nederland volgen nog.

Een passerende fotografieauto van Google legde het stel maar liefst vier keer vast, toen de twee stonden te zoenen aan het Singel, tegenover de Universiteitsbibliotheek in de hoofdstad.

Privacy

Om de privacy van voorbijgangers te beschermen, worden gezichten en kentekens op de foto's automatisch onherkenbaar gemaakt. Dat is ook met de twee tortelduifjes op de winnende foto's gebeurd.

Het is dan ook niet bekend wie er op de foto staan. De initiatiefnemers van de verkiezing hopen dat de twee zich nog melden en stellen het duo een dinercheque voor twee personen in het vooruitzicht.