AMSTERDAM - John de Mol heeft een nieuw belang aan zijn groeiende investeringsbedrijf toegevoegd. De Endemol-topman heeft 5 procent van de aandelen van internetonderneming Lycos Europe in handen. Dat bleek maandag uit een melding bij beurstoezichthouder AFM.

De Mol had al een belang van 10 procent in het Nederlandse telecombedrijf Versatel. Bovendien is hij via zijn investeringsmaatschappij Talpa eigenaar van radiostation Noordzee FM.

In februari maakte Talpa bekend een deel van de Nederlandse sportwagenfabrikant Spyker over te nemen. Tevens heeft De Mol, die zijn fortuin vergaarde toen in 2000 zijn amusementsconcern Endemol werd verkocht aan het Spaanse Telefónica, 3,5 procent in handen van de Britse voetbalclub Manchester United.

Lycos Europe is de Europese tak van Terra Lycos, de internetpoot van Telefónica en is deels in handen van het Duitse mediaconcern Bertelsmann. De onderneming heeft een beursnotering in Frankfurt en is in heel Europa actief als aanbieder van internetdiensten.

Op de dag van de melding, 19 augustus, noteerde het aandeel een koers van 0,68 euro. Maandag noteerde het aandeel 0,94 euro, een stijging van 38 procent.