NEW YORK - Softwaregigant Microsoft wil samenwerken met internetbedrijf Yahoo. Volgens een gerenommeerde Amerikaanse technologiesite zoeken de bedrijven toenadering op het gebied van een zoekmachine en reclame.

Microsoft wil daarmee zijn positie ten opzichte van Google versterken.

Volgens bronnen in Silicon Valley hebben Yahoo-directeur Carol Bartz en Microsoft topman Steve Ballmer afgelopen week samen rond de tafel gezeten. Onduidelijk is nog wat de resultaten zijn van die bespreking.

Aanbod

In 2008 mislukte de overname van Yahoo door softwaregigant Microsoft. Veel aandeelhouders waren het er niet mee eens dat de toenmalige topman van Yahoo, Jerry Yang, het aanbod afwees. Microsoft bood in totaal 47 miljard dollar voor het internetbedrijf, maar lange onderhandelingen leidden uiteindelijk niet tot een overname.

Ballmer stak echter nooit onder stoelen of banken dat hij een samenwerking met Yahoo wel ziet zitten. Yahoo heeft met zijn zoekmachine 21 procent van het marktaandeel in handen, na Google met 60 procent. Microsoft staat met Live Search momenteel op de derde plaats met 8,5 procent.