AMSTERDAM - Premier Jan-Peter Balkenende probeert jongeren via Hyves te betrekken bij het besluit om de AOW-leeftijd te verhogen. Via een poll op zijn Hyves-pagina vraagt de premier aan jongeren wat zij vinden van de twee jaar extra werken na hun 65ste.

Balkenende heeft inmiddels 150.000 'vrienden' op de netwerksite, het maximum voor Hyves.

De premier heeft de poll geplaatst omdat hij nieuwsgierig is wat jongeren vinden van de maatregel. Het is de eerste keer dat Balkenende zich zo direct richt tot jongeren.

Mensen die de poll in willen vullen maar nog geen vriend van de premier zijn, moeten nog even geduld hebben. De CDA is met Hyves in gesprek om een groter aantal vrienden toe te staan.

Ingevuld

Om 11.00 uur 's morgens hadden 65 mensen de poll ingevuld. 60 procent zei 'Ja, de rekening mag niet naar de jongere doorgeschoven worden', 39 procent gaf aan dat werken tot 65 jaar lang genoeg is.

De verhoging van de AOW-leeftijd van 65 naar 67 jaar is nog niet zeker. Met name de FNV is fel tegen de maatregel en heeft van het kabinet tot 1 oktober gekregen om met een alternatief plan te komen.