BERLIJN - Een Duitse priester die van Playmobilpoppetjes heilige figuren maakte en die op zijn website plaatste, heeft een waarschuwing van Playmobil gehad.

Het bedrijf heeft laten weten dat het vervormen van het speelgoed alleen voor privédoeleinden wordt toegestaan. Als zijn site niet voor 6 april uit de lucht is, krijgt de priester de advocaten van de speelgoedfabrikant achter zich aan.

Hij heeft inmiddels schoorvoetend aan dat verzoek gehoor gegeven.

Bijbelse scènes

Priester Markus Bomhard smolt de plastic objecten met een kaars en creëerde zo onder andere een Playmobil Adam, Eva, een gekruisigde Jezus en de heilige Maria op een ezel. Hij zette beelden van de Bijbelse scènes op zijn website.

Paus Benedictus XVI prees de priester met zijn werk. ''Ik hoop dat jouw project het Heilige Schrift toegankelijker maakt voor veel kinderen en volwassenen'', aldus de paus.

Veiligheid

Hoewel de priester duidelijk heeft aangegeven dat zijn zogenoemde Playmo-Bijbel figuurtjes puur voor eigen gebruik zijn, schreef Playmobil deze creaties niet te kunnen accepteren om veiligheidsredenen. ''Onze producten zijn van plastic en zeer brandbaar.''