AMSTERDAM - Ruim 58.000 mensen hebben zich aangemeld als lid van PowNed, de zender van GeenStijl. Dat staat althans op de site GeenStijl.

Vorig jaar werd bekend dat de populaire website GeenStijl een publieke omroep wil beginnen: Publieke Omroep Weldenkend Nederland En Dergelijke (POWNED).

GeenStijl moest voor 1 april minstens 50.000 leden zien binnen te halen om voor de omroepstatus in aanmerking te komen.

De teller op het weblog stond vrijdagavond rond 19.30 uur op 59.413 leden. Ruim meer dan de benodigde vijftigduizend.

Weesie

PowNed mag nu in september 2010 twee uur televisie en tien uur radio per week gaan maken. Minister van Onderwijs Cultuur en Wetenschap Ronald Plasterk (PvdA) moet nog toestemming geven voor de toetreding.

Oprichter van GeenStijl Dominique Weesie zei vrijdag in het televisieprogramma De Wereld Draait Door in ieder geval een actualiteitenprogramma te willen gaan maken met een satirische ondertoon.

Daarnaast wil hij een autoprogramma brengen. Weesie hoopt op zondagavond uit te gaan zenden. "Het liefst op een tijdstip dat onze doelgroep nog niet in de kroeg zit."

Weesie zei dat hij denkt dat hij op televisie niet zo hard kan zijn als op Geen Stijl. Wel gelooft hij de interpretatie van de actualiteit, op de manier zoals het weblog dit doet, naar televisie te kunnen vertalen.

P3

Vrijdag werd bekend dat de P3-dames, die de zender promoten, deze week met het ledenwerfnummer 'PowNed' binnenkwamen op nummer één in de Nederlandse Single Top 100. Een lidmaatschap van de omroep kost 5,72 euro.

Wakker Nederland, de omroep van de Telegraaf -net als GeenStijl eigendom van de Telegraaf Media Groep-, behaalde drie weken geleden al de begeerde vijftigduizend leden. De publieke omroep Llink heeft nog ongeveer 1100 leden nodig om in het bestel te mogen blijven. De omroep kwam in de problemen door financieel wanbeleid.