DRIEBERGEN - De politie heeft een nieuw wapen gevonden in de strijd tegen mensen die onterecht het alarnummer 112 bellen. Degenen die meer dan eens ten onrechte het alarmnummer bellen, zullen voortaan getrakteerd worden op een sms-bombardement.

De landelijke 112-centrale van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD)

Volgens de KLPD zijn de zeventig centralisten de bellende kinderen, hijgers, treiteraars en bedreigers meer dan zat. Maar vooral hinderen ze een adequate hulpverlening. Sommige misbruikers bellen de 112-centrale wel 1.400 keer in een week met "onzin", stelt de KLPD.

De politie gaat nu in de tegenaanval. Om een einde te maken aan de terreur, worden mobiele telefoons van notoire misbruikers "gebombardeerd" met sms-berichten, waardoor het toestel onbruikbaar wordt.

Ook wordt extra personeel ingezet om ouders van bellende kinderen te achterhalen en aan te spreken het gedrag van hun kroost. Mensen van wie de mobiele telefoon per ongeluk in hun tas of broek geactiveerd wordt, de zogenaamde broekzakbellers, worden via een sms-bericht gewezen op hun onachtzaamheid.