ROTTERDAM - De website van de krant nrc.next is vanaf dinsdag volledig omgebouwd tot het nieuwsblog nrcnext.nl. "Daarmee wil nrc.next de missie van de krant nu ook naar internet vertalen'', meldde een NRC-woordvoerder dinsdag.

Ook op internet wil het dagblad een gids zijn die tijd bespaart, legt de zegsman uit. "Door de lezer te wijzen op filmpjes, de sites en de blogs die er bij het nieuws van vandaag toe doen."

Maar het gaat verder dan alleen het plaatsen en linken van content. Er moet ook dicussie ontstaan. "Dit willen we doen door er commentaar bij te geven. Door commentaar van lezers te vragen. En natuurlijk gaat de redactie in discussie met die lezer.''

"Hakkelt Obama tijdens zijn inauguratie? nrcnext.nl vindt snel het leukste filmpje, citeert de meest relevante Amerikaanse blogs en vertelt ook waarom het mis ging'', geeft de woordvoerder de kern van het nieuwsblog weer.

Tot dusver had nrc.next een nieuwssite. Enkele populaire rubrieken van die site blijven bestaan. "Aaf, Jan Blokker en Rob Wijnberg hebben hun eigen plek, net als het kookblog van Janneke Vreugdenhil, het geldblog van Erica Verdegaal, het loopbaanblog en Fokke en Sukke.''