LONDEN - In Groot-Brittannië is de eerste baby geboren die verwekt is met sperma dat via internet is gekocht. Dat heeft directeur John Gonzales van het Britse bedrijf ManNotIncluded gezegd, meldde de krant The Times woensdag. Volgens Gonzales, die deze zomer ook plannen had voor een vestiging in Nederland, is het jongetje gezond. Hij noemde de naam van de ouders niet.

Gonzales verkoopt via internet sperma aan lesbische paren en alleenstaande vrouwen. Volgens hem hebben tot dusver negentien vrouwen gebruik gemaakt van de diensten van zijn bedrijf. Hij zei dat binnenkort bij een lesbisch stel een tweede baby wordt geboren.

ManNotIncluded, dat vorig jaar werd opgericht, beschikt naar eigen zeggen over 5500 anonieme zaaddonoren. Stellen die zonder de bemoeienis van een man een baby willen, kunnen zich tegen betaling op de website van ManNotIncluded aanmelden. Via koeriersdiensten wordt het sperma vervolgens bij de klant afgeleverd. Volgens Gonzales valt zijn bedrijf niet onder de zaadbanken, omdat hij het sperma niet opslaat, maar met koeriersdiensten 'vers' naar de ontvanger doorsluist.