AMSTERDAM - Eigenaren van een .nl-domein dat is geregistreerd via het gestopte internetbedrijf Lycos zijn hun internetadres niet kwijt. De domeinen zijn overgenomen door een ander hostingbedrijf.

Dat heeft het Nijmeegse VIP Internet bekendgemaakt. Het bedrijf heeft het Nederlandse klantenportfolio van Lycos overgenomen.

Lycos Europe, dat onder meer e-mail- en webhostingdiensten aanbood, maakte enkele maanden geleden bekend zijn activiteiten te staken. Volgens SIDN, de stichting die het Nederlandse deel van internet beheert, is ongeveer een op de honderd .nl-domeinen via Lycos geregistreerd. Zaterdag trok Lycos definitief de stekker uit zijn diensten.

Kort geding

SIDN verloor vrijdag een kort geding tegen Lycos. De stichting eiste dat Lycos de registratie langer zou handhaven en zijn klanten per brief zou waarschuwen voor de naderende sluiting. Volgens SIDN had het bedrijf die onvoldoende duidelijk aangekondigd.

Zo'n 32 duizend domeinnamen dreigden daarom zaterdag op zwart te gaan. Dat is door de overname door VIP Internet echter voorkomen.