AMSTERDAM - Het ontwerp van de nieuwe iMac zou gebaseerd zijn op een schets van de Belg Vincent Jeunejean."Apple heeft zich op z'n minst geïnspireerd op mijn ontwerp", beweert de 28-jarige Jeunejean in de Belgische krant De Standaard.

"Ongeveer een half jaar geleden stuurde ik een paar schetsen van mijn ideale Mac naar The Apple Collection. Ik viel haast van mijn stoel toen ik de eerste foto's van de nieuwe iMac kreeg te zien. Een collega zei me meteen dat het net mijn ontwerp was."

Jeunejean heeft de ontwerpen ook naar Apple-baas Steve Jobs gemaild. Maar hoewel de Belg zeer verrast was, is hij niet van plan om het computerbedrijf voor de rechter te slepen. "Ik ben gewoon dol op alles wat met Apple te maken heeft. Ik zou wel graag een reactie van Apple krijgen. Dat is alles."

Apple wilde niet officieel reageren, volgens de Belgische krant, al lijkt plagiaat hoogst onwaarschijnlijk. Apple blijkt al twee jaar bezig te zijn met het ontwerp van de iMac. Bovendien bestaan er drie modellen van het toestel, waarvan er nu één beschikbaar is.

/NETNieuwe iMac lekt uit via website Time Magazine