AMSTERDAM - Microsoft komt binnenkort met een dienst waarmee eigenaren van een mobiele telefoon hun adresboek, agenda, foto's en andere bestanden kunnen synchroniseren met het web.

Dat zou blijken uit bij de dienst behorende website, die inmiddels niet meer bereikbaar is. De Amerikaanse technologiesite Brighthand heeft die site kunnen bekijken, omdat die door een vermoedelijke fout enige tijd publiek toegankelijk was.

Uit de teksten op die site zou blijken dat de dienst My Phone gaat heten. "Microsoft My Phone synchroniseert informatie van je mobiele telefoon met online opslagruimte van Microsoft", viel op de site te lezen. "Als je je telefoon verliest, kun je je contacten, afspraken, foto's en andere informatie zo gemakkelijk terugzetten op een nieuw toestel."

Windows Mobile

My Phone werkt in combinatie met Microsofts mobiele besturingssysteem Windows Mobile 6 of hoger. Gebruikers zouden de gegevens ook via een webbrowser op een computer kunnen aanvullen, bewerken of verwijderen.

MobileMe

De dienst lijkt op MobileMe, een vergelijkbare functionaliteit voor Apples iPhone. In tegenstelling tot MobileMe synchroniseert My Phone de gegevens echter niet permanent, maar eenmaal per dag. Gebruikers zouden wel tussentijds handmatig kunnen synchroniseren. Ook is het met My Phone niet mogelijk om ook e-mails te synchroniseren.

Een woordvoerder van Microsoft wilde geen commentaar geven.