ASMTERDAM - Internetprovider InterNLnet in Nijmegen heeft een klacht tegen KPN ingediend bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). De provider maakt bezwaar tegen de tarieven die KPN hanteert bij het adsl-abonnement Mxtsream.

Met de klacht bij de NMa probeert InterNLnet KPN te dwingen haar positie in de markt te verkleinen omdat die onterecht verkregen zou zijn. Volgens Cees Verhoef, directeur van de provider, zijn er al lang aanwijzingen dat KPN stelselmatig, met hoge inkooptarieven op delen van hun monopolistisch netwerk, vertragingstactieken en kleine pesterijen concurrenten probeert te vertragen om een fatsoenlijk adsl aanbod te ontwikkelen en snel een marktaandeel op te bouwen.

Verhoef meent dat KPN misbruik heeft gemaakt van haar machtspositie door bijzonder lage tarieven te rekenen bij dochterondernemingen als XS4ALL, Planet Internet, HCC Net en Het Net. "KPN kapitaliseert op deze manier ongegeneerd het onterecht verkregen marktaandeel."

Het bericht van de Opta dat het Mxstream-abonnement waarschijnlijk duurder wordt, omdat KPN al erg lage tarieven berekende, is hiervoor het bewijs, denkt Verhoef.

/NETKPN komt adsl-klanten tegemoet'Mxstream wordt misschien nog duurder'