ENSCHEDE - Mensen met gokproblemen kunnen binnenkort op internet terecht voor hulp. Tactus Verslavingszorg lanceert 3 februari als eerste in Nederland een internetbehandeling voor gokverslaafden.

Dit heeft Tactus vrijdag bekendgemaakt.

''Via een online dossier krijgt de deelnemer persoonlijk en anoniem contact met een eigen hulpverlener. Dit is de manier om de juiste doelgroep te bereiken en zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen'', aldus Tactus-directeur Ruud Rutten.

De lancering van Gokkendebaas.nl komt vier jaar na de introductie van Alcoholdebaas.nl, een site voor mensen met alcoholproblemen.

Tactus heeft hier al ruim 1500 mensen mee geholpen. Holland Casino is mede initiatiefnemer van Gokkendebaas.

Lotgenotencontact

Gokkendebaas.nl bestaat uit een informatieve website, online lotgenotencontact, de internetbehandeling, nazorg en wetenschappelijk onderzoek.

Het informatieve deel is voor iedereen toegankelijk en bevat feiten over het gokken en de risico's van het spel.

Op het forum voor lotgenotencontact kunnen deelnemers ervaringen uitwisselen over minderen of stoppen met gokken en profiteren van elkaars tips en ondersteuning.

Eerder

Tactus verwacht met Gokkendebaas.nl meer gokkers in een eerder stadium te bereiken. De laagdrempelige, anonieme internetbehandeling geeft mensen de mogelijkheid te profiteren van het hulpaanbod in eigen tijd en op een eigen plek, aldus de instantie.

In Nederland zijn naar schatting 40.000 problematische gokkers. Tactus verwacht dat dit aantal de komende jaren verder zal stijgen door de opkomst van online gokken.