AMSTERDAM - Apple is begonnen met het testen van een nieuw model van de iPhone. Daarvoor zouden althans aanwijzingen te vinden zijn in nieuwe software voor het toestel.

Apple verspreidde woensdag een update voor de interne software van de telefoon. Die zou onder meer de stabiliteit van de meegeleverde webbrowser Safari moeten verbeteren.

Apple-geruchtensite Macrumors ontdekte in de update verwijzingen naar een verondersteld nieuw model van de telefoon. In de nieuwe software wordt verwezen naar een 'iPhone2,1'. Apple heeft de eerste en tweede generatie van het toestel de versienummers 1,1 en 1,2 toegekend.

Advertenties

Volgens de site zou PinchMedia, een bedrijf dat advertenties in iPhone Apps verkoopt, in logbestanden ook aanwijzingen hebben gevonden dat een nieuw model wordt getest.

Apparaten die zich als bij PinchMedia identificeerden als 'iPhone2,1' worden volgens het bedrijf vrijwel zonder uitzondering gebruikt vanuit het zuidelijke deel van de regio rond San Francisco. Apple is gevestigd in Cupertino, dat in die streek ligt.

Apple heeft nog geen concrete plannen bekendgemaakt voor toekomstige iPhonemodellen. De laatste grote ontwikkeling was de introductie van de iPhone 3G, een versie die gebruikmaakt van het mobiele breedbandnetwerk UMTS.