AMSTERDAM - De Nederlandse webdienst Bemba, die zijn gebruikers in staat stelde om hun activiteiten op allerlei verschillende websites aan elkaar te knopen, staakt zijn activiteiten.

Op de site konden gebruikers bijvoorbeeld links of video's plaatsen. Die werden dan via Bemba automatisch gepost in bijvoorbeeld het Hyvesprofiel of de Twitterfeed van de poster. Andere gebruikers konden reacties achterlaten.

Alle gedeelde pagina's waren ook op Bemba zelf te zien. Zo vulde Bemba een altijd actuele database met populaire sites, die diende als startpunt voor 'funsurfen', recreatief rondklikken op zoek naar leuke video's en andere online verstrooiing.

Kosten

De site had volgens medeoprichter Aaron Peters 'enkele duizenden gebruikers', maar groeide onvoldoende om uit de kosten te komen. Bemba accepteert geen nieuwe aanmeldingen meer, en de site gaat op 11 februari dicht.

Gebruikers die hun links en reacties willen bewaren, kunnen die per e-mail laten toesturen, zo meldt Bemba in een e-mail aan zijn leden.