'Gamers leiden actiever leven dan niet-gamers'

AMSTERDAM - Gamers leiden een vrij actief leven. Dat blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse onderzoeksbureau Packaged Facts. Zij stelde een rapport samen dat zich richt op de houding en het gedrag van de 114 miljoen volwassen Amerikanen die regelmatig videogames spelen.

Voor het rapport heeft Packaged Facts gebruik gemaakt van gegevens van de Simmons Market Research Bureau National Consumer Survey.

Opvallend is dat de uitkomsten hiervan in schril contrast staan met de vooroordelen die er rond gamers bestaan. Zo blijken gamers verre van een lui leven te leiden en zitten ze ook niet uren aaneen achter de console of pc.

Sporten

Daarnaast wordt duidelijk dat de Amerikaanse gamers meer sporten en uitgaan dan Amerikanen die niet regelmatig videogames spelen.

“Hoewel gamers het spelen van videogames zien als hun primaire vorm van entertainment, zijn ook traditionele vormen van media en entertainment zoals televisie kijken, naar de bioscoop gaan en uit eten gaan, nog steeds belangrijke manieren om de vrije tijd te besteden”, aldus het rapport.

Ouder

Naast het feit dat gamers dus een stuk actiever zijn dan mensen die zonder games door het leven gaan geeft het onderzoek ook aan dat gamers gemiddeld een stuk ouder zijn geworden en dat er tegenwoordig meer vrouwen achter de spelcomputer kruipen dan ooit tevoren.

Tip de redactie