'Een op de vijf luistert voicemail niet af'

AMSTERDAM – Ruim één op de vijf mensen luistert zijn voicemail niet af en bij één op de drie mensen staat de voicemail zelfs uitgeschakeld. Dit meldt de Telegraaf vrijdag.

Volgens de ochtendkrant bellen deze mensen direct terug zonder het bericht af te luisteren. Dit blijkt uit onderzoek van Vergelijk.nl naar het mobiele belgedrag van Nederlanders.

Noodgeval

Daaruit blijkt verder dat een kwart van de mensen een e-mailtje of smsje verstuurt als iemand niet te bereiken is. Verder spreekt veertig procent alleen in een noodgeval een bericht in.

Ben Woldring van Bellen.com schrijft dit toe aan het feit dat telecombedrijven voor ieder gesprek minimaal één minuut in rekening brengen, zo meldt hij aan de Telegraaf. "Veel consumenten hebben de functie daarom uitgeschakeld."

Zakelijke bellers

"En als de aanbieders niet snel met nieuwe voicemailtoepassingen komen, zoals het langdurig archiveren of doorsturen naar e-mail van belangrijke berichten, denk ik dat zakelijke bellers dit voorbeeld zullen volgen en overschakelen op e-mail", aldus Woldring.

Tip de redactie