Wii ruim 14 miljoen keer verkocht in Europa

AMSTERDAM - Spelcomputer Wii is het afgelopen jaar maar liefst 8,3 miljoen keer over de toonbank gegaan in Europa. Hiermee heeft Nintendo in twaalf maanden meer consoles verkocht dan de Xbox 360 of de PlayStation 3 sinds hun release.

In totaal staat de teller voor Nintendo’s Wii nu op 14,2 miljoen verkochte units in Europa, daar waar Microsoft onlangs 8 miljoen verkochte Xbox 360-consoles bekend maakte. Sony blijft momenteel met de verkoop van haar PlayStation 3 ruim een miljoen verkochte units achter op Microsoft.

Ook de Nintendo DS blijft het goed doen in Europa. De handcomputer is vorig jaar 11,2 miljoen keer verkocht. Hiermee is het de best verkochte console uit de Europese geschiedenis geworden. In totaal zijn er namelijk al meer dan 31 miljoen DS-systemen verkocht

Trend

“De trend die we zien in de verkoop van zowel de Wii als de Nintendo DS in 2008 geeft aan dat steeds meer mensen in Europa het spelen van games als een onderdeel van hun dagelijkse leven zien”, zegt Laurent Fischer, hoofd marketing van Nintendo Europa.

Tip de redactie