Google ontslaat werknemers

MOUNTAIN VIEW - Na jaren van ongebreidelde groei gaat het Amerikaanse internetbedrijf Google ook banen schrappen.

Ongeveer honderd mensen bij het bedrijf die personeel wierven, moeten omzien naar een andere baan. Dat heeft Google laten weten op zijn bedrijfsweblog.

Google zegt nog steeds mensen aan te trekken, maar wel minder dan voorheen. ''Gezien de staat van de economie, zien we in dat we minder mensen nodig hebben die zich richten op het aantrekken van personeel'', schrijft het bedrijf.

Verenigde Staten

Het internetbedrijf sluit ook drie locaties waar wordt gewerkt aan nieuwe producten. Het gaat om vestigingen in Austin (Verenigde Staten), Trondheim (Noorwegen) en Lulea (Zweden).

De zeventig betrokken werknemers is gevraagd naar andere vestigingen te verhuizen. De onderneming achter de populaire internetzoekmachine heeft in totaal zo'n 20.000 mensen in dienst.

Microsoft

Ook de Amerikaanse softwaregigant Microsoft zou van plan zijn bij verschillende divisies "significant" te gaan snijden in het personeelsbestand. Dat meldde de zakenkrant The Wall Street Journal woensdagavond laat op basis van bronnen bij het bedrijf.

De plannen zijn echter nog verre van zeker en Microsoft zou mogelijk ook andere manieren kunnen vinden om kosten te besparen, aldus The Journal. Het aantal banen dat mogelijk gaat verdwijnen, zou volgens de zakenkrant waarschijnlijk wel veel lager uitvallen dan het cijfer van 15.000 arbeidsplaatsen dat de afgelopen weken de ronde deed. Een woordvoerder van Microsoft wilde niet reageren op het bericht.

Mogelijk kondigt 's werelds grootste softwareproducent de ontslagen aan bij de presentatie van de kwartaalcijfers op 22 januari. Het concern telt ongeveer 91.000 werknemers wereldwijd.

Tip de redactie