AMSTERDAM - Nieuwswebsite NU.nl heeft maandag een mobiele nieuwszender gelanceerd. De uitzendingen van NU.tv zijn in eerste instantie te bekijken op daarvoor geschikte telefoons van KPN. Andere platforms volgen.

De nieuwszender, die deel uitmaakt van KPN's digitale televisiepakket, zendt nieuwsbulletins uit die minimaal eens in de twee uur worden ververst. De journaals worden afgewisseld met andere videoitems van NU.nl, zoals interviews met muzikanten, beursberichten en het Doelpunt van de Week.

Trend

Uitgever Joris van Lierop van NU.nl zegt met de lancering tegemoet te komen aan de trend onder consumenten om steeds meer verschillende media naast en door elkaar te gebruiken. "Wij willen met NU.nl overal aanwezig zijn, of het nu op internet is, op een scherm in een winkelcentrum, op een mobiele telefoon of op een televisietoestel."

In eerste instantie is de zender beschikbaar voor abonnees van MobielTV van KPN. Bij die dienst kunnen bezitters van een geschikt toestel televisie kijken via een digitale etherverbinding, vergelijkbaar met bijvoorbeeld Digitenne. Vanaf februari komt NU.tv ook beschikbaar via andere platforms.