NEW YORK - De strijd tussen Israël en Hamas is inmiddels ook op internet losgebarsten. Pro-Israël en pro-Hamas groepen proberen via diverse sites publieke steun te verwerven.

Dat meldde de Amerikaanse nieuwszender Fox vrijdag op zijn website.

Facebook

In virtueel Israël in de virtuele wereld Second Life betogen activisten voor steun aan Hamas en de Palestijnen. Op netwerksites als Facebook proberen pro-Israël en pro-Hamas activisten zoveel mogelijk mensen achter zich te krijgen. Zo heeft de pro-Hamas groep Stop genocide in Palestina inmiddels meer dan 117.500 leden.

Twitter

Via de website twitter.com vertellen mensen uit Gaza en Israël wat ze ervaren tijdens het conflict en worden korte ooggetuigenverslagen gepubliceerd. Filmpjes uit Gaza worden op de website YouTube geplaatst. Niet alleen door getuigen, maar ook door de Israëlische regering, aldus FoxNews.

Kutas

Ron Kutas van een pro-Israël groep waarschuwt echter voor de gevaren van het 'uitvechten van een conflict op internet'. ''Het is erg moeilijk voor mensen om onderscheid te maken tussen emotionele opmerkingen over het conflict en feitelijke journalistieke berichten'', aldus Kutas tegen FoxNews. Mensen die zich niet in het conflict verdiept hebben, worden volgens Kutas steeds verkeerd geïnformeerd.