HILVERSUM AMSTERDAM - Ruim eenderde van de Nederlanders wil dat adressen en signalementen van veroordeelde pedoseksuelen via een website te vinden zijn. Dat blijkt uit een onderzoek van TNS/NIPO.

Het televisieprogramma Netwerk heeft daarover dinsdag bericht.

Met de stelling ''Burgers zouden op publieke websites gegevens moeten kunnen inzien van veroordeelde pedoseksuelen'', is 37 procent van de ondervraagden het eens.

Vooral onder stemmers van Trots op Nederland (Rita Verdonk) en de PVV (Geert Wilders) zijn veel voorstanders voor de komst van zo'n website (respectievelijk 54 en 59 procent). Het onderzoek is verricht in opdracht van het dagblad Trouw.

Details

Zeven van de tien ondervraagden vindt dat woningbouwverenigingen dergelijke details over hun huurders zouden moeten weten.

De Utrechtse woningbouwvereniging Bo-Ex kreeg afgelopen zomer te maken met een veroordeelde pedoseksueel die een woning bleek te huren in dezelfde flat als zijn slachtoffer.

Directeur Johan Klinkenberg van Bo-Ex vindt dat voortaan niet alleen verhuurders informatie moeten krijgen over de komst van een veroordeelde pedo. Ook het gemeentebestuur, in de persoon van de burgemeester, moet geïnformeerd worden, stelt hij.