AMSTERDAM - Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) heeft een onderzoek ingesteld naar de website Beoordeel Mijn Leraar.

Het CBP heeft het vermoeden dat de website niet in alle opzichten voldoet aan de privacywetgeving. Dat heeft een woordvoerder van de instantie dinsdag gezegd.

Het CBP heeft het onderzoek ingesteld nadat een aantal klachten was binnengekomen over de site. Ook eigen vermoedens dat privacywetgeving wordt overtreden, leidden tot het onderzoek.

Resultaten

Voorlopige resultaten wil het college nog niet vrijgeven, maar de woordvoerder stelt dat het onderzoek vermoedelijk nog deze maand gereed is.

Op de website beoordeelmijnleraar.nl kunnen leerlingen leraren in het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs beoordelen. Bezoekers moeten eerst aangeven op welke school zij zitten.

Wisselen

Vervolgens kunnen ze van de beoordeelde leraren van die school zien hoe over ze wordt geoordeeld. Wisselen van opgegeven school kan slechts een paar keer.

De leraren, die met hun naam worden genoemd, kunnen hierbij ook een cijfer hebben gekregen. Ook kan, als de bezoeker dat wil anoniem, een beoordeling over een docent worden achtergelaten.

Doel van de site is een platform bieden voor leerlingen 'om te horen en gehoord te worden', zo is te lezen op beoordeelmijnleraar.nl.