AMSTERDAM - In een artikel in de Engelse krant The Times wordt meer duidelijk over de aankomende Wii video service van Nintendo. Zo zal dit Wiinoma Kanaal in het voorjaar beschikbaar worden in Japan om vervolgens naar de rest van de wereld te komen.

Verder is bekend geworden dat dit nieuwe Wii-kanaal zich volledig zal richten op het vermaken van het hele gezin. Dit houdt in dat er veel tekenfilms te zien zullen zijn, dat er mee gedaan kan worden aan Brain Training-achtige quizzen en dat ook kook-, lifestyle- en educatieve programma’s niet zullen ontbreken. Alle content zal exclusief geproduceerd worden voor Nintendo.

Vooral in Japan lijkt de video service veel impact te gaan hebben want zelfs Fuji Television, het grootste reclamebureau van het land, maakt zich ernstige zorgen over de komst van het Wiinoma Kanaal. “De ambities van Nintendo zijn de ergste nachtmerrie voor iedere televisieproducent”, aldus een senior executive van Fuji Television.

De meeste content voor het kanaal zal gratis worden en Nintendo zal haar voornaamste inkomsten halen uit verschillende vormen van reclamevoering. Wanneer de nieuwe service precies richting Europa komt is nog niet bekend.