AMSTERDAM - Zowel de Wii als de PlayStation 3 beschikken over de mogelijkheid om met behulp van een webbrowser over het internet te surfen. Toch blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek van Market Share dat hier wel erg weinig gebruik van wordt gemaakt.

Het marketingbureau heeft onderzocht hoe vaak de browsers wereldwijd worden gebruikt voor het surfen en hoe dit zich verhoudt tot de reguliere webbrowsers. Hieruit blijkt dat slechts 0,04 procent van al het surfen op een PlayStation 3 wordt gedaan en dat 0,01 procent van het webverkeer plaatsvindt op de Wii.

De PS3 heeft een ingebouwde browser en lijkt hierdoor dus iets hoger te scoren dan de Wii. Voordat surfen op de Nintendo-console mogelijk is moet namelijk eerst voor 500 Wii Points de Opera browser worden aangeschaft.

Bovenaan de lijst prijken uiteraard de namen van de meest gangbare browser. Zo staat Internet Explorer op de eerste plaats met 68,15 procent, volgt Firefox met 21,34 procent, Safari met 7,93 procent en heeft het nieuwe Chrome van Google een marktaandeel van 1,04 procent.