AMSTERDAM - De politie in het Amerikaanse stadje Portsmouth heeft een vechtend stelletje gearresteerd nadat deze ruzie kreeg om de Wii. De jongen had de Nintendo-console als kerstcadeau van zijn vriendin gekregen maar het bleek niet de verrassing te zijn waar hij op zat te wachten.

Volgens het politierapport had de 26-jarige Heath Blom een op afstand bestuurbaar vliegtuigje op zijn verlanglijstje staan maar verloor hij zijn zelfbeheersing toen hij in plaats daarvan de Wii onder de kerstboom vond. “Hij gedroeg zich als een tien jaar oud kind!”, aldus vriendin Randi Young.

Na de woede uitbarsting van haar vriend had Randi direct haar koffers gepakt en de teleurgestelde Heath in zijn gezicht geslagen. “Ik stond in de deuropening om haar tegen te houden en toen sloeg ze me op mijn oog, drie keer zelfs! Toen vond ik het genoeg en trok aan haar haar”, aldus vriend Blom.

Volgens Randi heeft hij haar vervolgens ook nog eens twee trappen aan haar haren naar beneden gesleept. De politie werd door de grootouders van Blom gebeld en deze arresteerde beiden toen ze verwondingen aantroffen bij zowel Heath als Randi.