AMSTERDAM - Op het weblog van BBC News heeft topman David Laux van IBM laten weten dat de computerfabrikant serieuze ambities heeft om toe te treden tot de gamesmarkt.

Met het ontwikkelen van games wil het bedrijf het aantal IBM-producten uitbreiden en de algehele kosten die het bedrijf maakt omlaag brengen.

“We zijn er achter gekomen dat je met behulp van games unieke vaardigheden kunt ontwikkelen, gezien het grote aantal verschillende genres", aldus Laux.

“Zo heb je de casual games die het geheugen verbeteren en de speler traint om onderscheid te kunnen maken tussen kleine details, en zijn er de shootergames die het reactievermogen verder ontwikkelen. Verder zijn role playing-games als World of Warcraft uitermate geschikt om leiderschapskwaliteiten bij iemand naar boven te brengen.”

Het is vooralsnog onduidelijk welk soort games we in de toekomst van de succesvolle computerfabrikant kunnen verwachten. Laux kon verder ook nog niet duidelijk maken wanneer IBM precies de daad bij het woord zal voegen en daadwerkelijk games zal gaan ontwikkelen.