AMSTERDAM - Een onbekende Spaanse vrouw is een internethit geworden, nadat bloggers hadden ontdekt dat zij plassend op de openbare weg was gefotografeerd door Google.

De vrouw had kennelijk sterke aandrang, en besloot om hurkend achter een geparkeerde auto in de Spaanse hoofdstad Madrid haar behoefte te doen. Juist op dat moment passeerde echter een auto van internetbedrijf Google, dat foto's maakte ten behoeve van de functie Street View.

Straatniveau

Met Street View kunnen gebruikers van kaartendienst Google Maps zien hoe de stad op de plattegrond er op straatniveau uitziet. Street View is vooral beschikbaar bij kaarten van Amerikaanse steden, maar voor sommige delen van Europa zijn de foto's te zien. Ook in enkele Nederlandse steden werden de fotograferende auto's van het bedrijf afgelopen jaar gesignaleerd.

Het beeld van de plassende vrouw was al sinds mei te zien, maar kennelijk was het nog niemand opgevallen. Het gezicht van de vrouw en het nummerbord van de auto waren om privacyredenen al automatisch onherkenbaar gemaakt. Google gebruikt daartoe speciale software.

Verwijderd

Google heeft de foto van de plassende vrouw afgelopen week snel verwijderd. Enkele uren nadat het bericht in de publiciteit kwam, was op het betreffende adres is alleen nog een zwart vlak te zien.