AMSTERDAM - SIDN, de stichting die verantwoordelijk is voor uitgifte van Nederlandse internetdomeinen, waarschuwt voor een bedrijfje dat eigenaren van Nederlandse websites probeert te verleiden tot de betaling van een 'webtoeslag'.

SIDN zegt verschillende klachten te hebben ontvangen over het 'Centraal Orgaan Webtoeslagen' (COWETO), een bedrijfje dat op zijn website de indruk wekte een verplichte 'toeslag' te incasseren voor eigenaren van een .nl-domein.

COWETO beweerde samen te werken met de Belastingdienst en de Kamer van Koophandel, waarvan het bovendien het logo gebruikte. De KvK zegt niets met het bedrijf te maken te hebben, en heeft het logo laten verwijderen.

'Webtoeslag'

"Vanaf 2009 zal een toeslag worden toegevoegd onder de naam webtoeslag en omvat de kosten die afgedragen dienen te worden door alle websitebezitters met actieve NL-extensies", beweerde COWETO.

Na de waarschuwing van SIDN is de tekst op de site aangepast. Het bedrijf beweert inmiddels in nogal wollige zinnen dat het webmasters van advies en juridische ondersteuning voorziet.

SIDN roept eigenaren van Nederlandse websites die door COWETO worden benaderd op om contact op te nemen met het Steunpunt Acquisitiefraude, en niet op enig aanbod in te gaan.