AMSTERDAM - T-Mobile heeft in Nederland 100 duizend iPhones verkocht. Volgens de telecomprovider zorgt dat voor een grote stijging van mobiel internetgebruik.

De tweede generatie van de iPhone, die in tegenstelling tot zijn voorganger beschikt over een mobiel breedbandinternet, werd in juli in Nederland geïntroduceerd. Het toestel is alleen verkrijgbaar bij T-Mobile.

De provider constateert dat de iPhonegebruikers fanatieke mobiele internetters zijn: per dag zorgden zij in december voor 2 terabyte aan dataverkeer. Dat is bijna zeven keer zo veel als een jaar eerder.

iPhone Nano

Volgens berichten op internet is het bedrijf inmiddels bijna door zijn voorraden heen, en zouden nieuwe toestellen moeilijk leverbaar zijn. Dat geeft voeding aan speculaties dat Apple begin januari een nieuw model van de telefoon zou willen presenteren.

Geruchtensites publiceerden de afgelopen dagen foto's en screenshots die zouden duiden op een iPhone Nano, een kleiner model van de telefoon. Dat materiaal lijkt echter niet afkomstig uit betrouwbare bronnen.

Woordvoerder Henny van der Heiden van T-Mobile ontkent dat het bedrijf onvoldoende iPhones op voorraad zou hebben.